Στο ξενοδοχείο ΗΡΑ Hotel 4* προσφέρουμε ένα χώρο ζεστής φιλοξενίας ,που συνδυάζει άρτια τις παροχές υψηλής ποιότητας με την οικολογική συνείδηση και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Καλαμάτας μέσα από την γαστρονομική κουλτούρα της.
Παράλληλα φροντίζουμε να αναδεικνύουμε τα τοπικά προϊόντα της Μεσσηνίας και να ενισχύουμε την συμβολή τους στην τοπική γαστρονομία. Το ημίσκληρο τυρί σφέλα, τα λαλάγγια (στριφογυριστά, τηγανιτά αρτοσκευάσματα), οι ελιές Καλαμών και το μεσσηνιακό ελαιόλαδο είναι πρωταγωνιστές τόσο στην κουζίνα μας, όσο και στο εκθετήριο των παραδοσιακών προϊόντων που έχει τη δική του μοναδική θέση μέσα στο ξενοδοχείο.
Το ξενοδοχείο έχοντας ως φιλοσοφία το «THINK LOCAL», πρωτοπορεί στην στήριξη, εφαρμογή και προβολή της μεσσηνιακής γαστρονομίας, με πρώτο μέλημά του την ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων από τοπικούς παραγωγούς. Πρόθεσή μας είναι να είμαστε αρωγοί σε μια συνέργεια ένωσης των μικρών θησαυρών της Μεσσηνίας με τον τουρισμό.
Στο ξενοδοχείο υπάρχει έκθεση προϊόντων που προβάλλει το μεσσηνιακό τρόπο ζωής μέσω των παραδοσιακών συνταγών και των τοπικών πρώτων υλών. Στο εκθετήριο του ξενοδοχείου υπάρχει επίσης η δυνατότητα παρουσίασης και γευσιγνωσίας ελαιόλαδου, κρασιού, μελιού και των υπόλοιπων τοπικών προϊόντων.
Στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου, παρέχεται η δυνατότητα στους πελάτες να δημιουργήσουν το δικό τους μεσσηνιακό καλάθι, με προϊόντα που θα υπάρχουν στην "AGORA", ένα ειδικά διαμορφωμένο stand με προϊόντα που διατίθενται προς πώληση.
Επίσης, όσοι επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα κατόπιν συνεννόησης να έρθουν σε επαφή με τη γη και τα ελαιόδεντρα και να έχουν τη δική τους μοναδική βιωματική εμπειρία γευσιγνωσίας. Άλλωστε η γαστρονομία και οι αισθήσεις συνδέονται μεταξύ τους με ένα μοναδικό τρόπο.